En teoria es tractava d'un debat sobre els pressupostos. Però fart de la mofa constant d'Inés Arrimadas en relació als presos i exiliats, Ernest Maragall no ha pogut estar-se de mirar-la als ulls i dir-li des del faristol l'opinió que li mereix aquesta actitud. 

"És una mostra de crueltat i inhumanitat explícita", ha reblat l'alcaldable d'ERC per Barcelona. I ha afegit que és "una vergonya que desitgi als seus companys del Parlament que segueixin a la presó eternament". Visiblement alterat, cosa poc habitual en ell, Maragall ha emplaçat la cap de l'oposició a que "canviï la seva actitud i respecti la presumpció d'innocència". El president del Parlament ha considerat que traspassava els límits i ha cridat l'atenció al seu company de partit. 

Lluny de rebaixar el to o buscar cap mena de conciliació, Arrimadas ha aprofitat la rèplica per redoblar l'ofensiva. "Negar la humanitat a algú és molt propi del nacionalisme, de les pàgines més negres de la història d'Europa", ha replicat en una clara al·lusió al nazisme. "Per això no els deixen entrar al Parlament Europeu, perquè els veuen racistes, xenòfobs i supremacistes". I ha rematat assegurant que "igual que hem superat altres vegades el nacionalisme, ho tornarem a fer". 

I encara una contrarèplica de Maragall, que ha recordat a Arrimadas que si algú és i actua com un nacionalista amb tots els ets i uts és Ciutadans, tot el dia amb la bandera  i pactant amb VOX.