El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha lamentat aquest dissabte que "contra ERC tot s'hi val", i ha advertit que no acceptarà "lliçons de cap tipus" dels qui accepten un joc "antinatural". Alhora, ha asseverat que "A ERC li correspon assumir la responsabilitat del lideratge polític i institucional. Per governar honestament pobles, ciutats i el país, per gestionar el conflicte amb l'Estat i per guanyar la llibertat", afegeix Maragall.

En diversos missatges a través del seu compte de Twitter, Maragall ha fet aquesta reflexió un dia després de conèixer-se el pacte entre JxCat i PSC per governar la Diputació de Barcelona.

"Ara tot queda més clar. ERC és la primera i gran força catalana. Per tant, contra ERC tot s'hi val", ha dit Maragall, que va guanyar en vots les municipals a Barcelona però que no va poder arribar a l'alcaldia pel pacte entre Ada Colau i el PSC.

L'exconseller comenta en un altre tuit que "és hora de retrobar el sentit real d'allò que vol dir unitat i repensar el significat actual del binomi unitat/diversitat. Sense xantatges. Sense lliçons de cap tipus, i menys dels que accepten aquest joc antinatural", assegura, en al·lusió al debat sobre la unitat estratègica de l'independentisme.