No era una plaça fàcil de torejar, més aviat al contrari. Ernest Maragall ha acceptat la invitació per fer una xerrada al Círculo Ecuestre, impulsada per l'Associació d'Empresaris de Parla Alemanya. És a dir, el mateix auditori on ara fa un any un individu va increpar Roger Torrent. El públic, avui, era calcat, inclòs Karl Jacobi, l'empresari alemany que aquell dia va escridassar el president del Parlament ―i que ha protagonitzat un intent frustrat de ser alcalde de Barcelona―. 

El discurs del cap de llista d'ERC per Barcelona ha regirat l'estómac de la majoria d'assistents. Per començar, quan l'han sentit parlar en català i li han demanat que canviés de llengua, cosa que ell ha acceptat tot i reivindicar el seu dret de parlar en català. La disconformitat, però, no ha estat en relació al procés, perquè hi ha passat de puntetes i pràcticament no s'hi ha referit.

Conscient de la simpatia que la majoria dels assistents professen per Manuel Valls ―el dia de la seva conferència al Círculo Ecuestre hi havia el triple d'assistents―, Maragall s'ha dedicat a desmuntar les línies principals del programa de l'ex-primer ministre. Els ha dit clarament que "Valls no té cap possibilitat d'arribar a l'alcaldia, encara que guanyi les eleccions" i que cal evitar que "la cultura de l'extrema dreta francesa, alemanya o espanyola s'instal·li a Barcelona". 

Maragall ha volgut desacreditar també la tesi que el problema de seguretat de la ciutat se solucioni amb més policia. I ha acusat aquells qui ho defensen "d'equivocar-se, enganyar i fer demagògia". Ha posat com a exemple que el conflicte amb els manters o els MENA no s'arregla desplaçant-los uns quilòmetres, sinó amb polítiques socials i educatives. Alhora, el candidat republicà ha apostat per revisar les condicions laborals de les grans multinacionals com Globo o Amazon. 

Pactar amb Colau

Maragall també s'ha posicionat sobre els possibles pactes postelectorals. Ha assegurat que és conscient que caldrà pactar perquè ningú no tindrà majoria absoluta. I en aquest sentit ha deixat clar que veu molt possible entendre's amb els comuns d'Ada Colau, "amb qui tenim moltes posicions compartides". 

Però no només amb ella. Com ja ha afirmat al llarg de les darreres setmanes, s'ha mostrat obert a "aconseguir acords de país i de ciutat amb l'altra gran força del sobiranisme". És a dir, amb la candidatura de Joaquim Forn.