El conseller d'Exteriors de la Generalitat, Ernest Maragall, ha reivindicat aquest dijous la doble transició que assegura que està vivint Catalunya cap a "un estat i cap a un món sostenible", amb l'aplicació de l'agenda 2030.

Durant l'obertura del cicle jornades sobre l'Agenda 2030 'Una Agenda per a les Persones i la Prosperitat, Visions i Aliances', ha defensat el treball realitzat pel Govern, el president del qual, Quim Torra, ha inclòs la implementació d'aquesta agenda en el pla de Govern per al vigent curs polític.

"Podríem estar assistint a una doble transició: la de país cap a un estat i una república, per veure què som capaços de construir, però també en la transició cap a un món sostenible", ha expressat Maragall.

Petit país amb grans ambicions

El conseller ha defensat que Catalunya és "un petit país que s'està construint amb grans ambicions", per la qual cosa vol ser un referent en l'aplicació de l'agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

"El que per a nosaltres és autoexigència per a la resta d'Europa pot ser referència", ha vaticinat el conseller, que subratllat el compromís del Govern amb l'aplicació de l'agenda que es realitzarà des dels diferents departaments de la Generalitat.

Ha recordat que va ser el conseller d'Exteriors Raül Romeva que va començar l'aplicació de l'esmentada agenda des de Catalunya, i s'ha posat com a objectiu fer els passos necessaris per posar-la en marxa.

Així, ha destacat que el Govern el té "tot preparat", que la comissió interdepartamental ja està funcionant i que en pocs mesos podran portar a la taula de Govern el pla i els centenars de mesures i compromisos que el pla inclou.