L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, s'ha traslladat avui divendres, primer dia de la campanya electoral, a la presó de Soto del Real des d'on s'ha compromès a convertir la capital catalana en el "bastió principal de la batalla per la llibertat i la democràcia". Maragall, acompanyat de la candidata a les europees, Diana Riba, ha visitat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, cap de llista de la formació a les eleccions al Parlament Europeu.

Després de visitar Junqueras, Maragall ha assegurat que Barcelona farà de bastió de la llibertat i la democràcia en "contrast explícit" amb l'"ambigüitat" i "manca de compromís" que s'ha governat la ciutat en els darrers quatre anys. De fet, ha constatat que ERC representa treballar amb una actitud de "reconciliació" i de "reconnexió amb tota la ciutat".

Maragall no ha pogut reunir-se aquest divendres amb el candidat de JxCat, Joaquim Forn, perquè tenia una altra visita, però ha explicat que demanarà poder-s'hi trobar per "contrastar" la unitat estratègica al voltant del combat per la llibertat a Barcelona.

Escó buit

De la seva banda, Diana Riba ha fet una nova crida a la llibertat dels presos. "L'Oriol Junqueras no és només el número 1 de la nostra candidatura, sinó que també és el candidat a presidir la Comissió Europea. Insistim: han de sortir, han de poder fer al carrer una campanya normal", ha destacat. "Si seguim així, portarem el primer pres polític català al Parlament Europeu", ha afegit.

La número dos d'ERC també ha anunciat que es deixarà buit l'escó de Junqueras a l'Eurocambra si no obté la llibertat provisional en ser elegit eurodiputat. "Si en 15 dies, quan Junqueras sigui nomenat eurodiputat, no ha estat posat en llibertat provisional, tindrem una cadira buida que representarà la repressió que estem vivint", ha explicat Riba.