Ernest Maragall ha retret a Ada Colau la seva insistència en governar amb el PSC, especialment en els moments actuals, quan està pendent una sentència pels fets de l'1 d'octubre que pot ser extraordinàriament dura. "Estem a punt d'acabar els judicis. Seria imaginable que la mateixa setmana que s'acaba es retirin els llaços grocs de l'Ajuntament?", s'ha preguntat el candidat republicà en ser entrevistat al programa Via Lliure de RAC1.

Aquestes declaracions de Maragall les realitza després que Ada Colau es reafirmés en la seva decisió de presentar-se en solitari a l'alcaldia si no s'assoleix un acord tripartit entre comuns, PSC i ERC, i deixés la porta oberta a ser alcaldessa amb els vots de Manuel Valls i alguns regidors de Cs.

Ernest Maragall ha apuntat que el distanciament entre PSC i ERC hagués sorgit del vet a Miquel Iceta com a president del Senat, sinó que procediria d'una "qüestió de fons". Maragall ha afirmat que ell vol parlar amb Colau, i que el seu objectiu ara és un acord bilateral entre comuns i republicans per a tota la legislatura. Tot i això ha afegit que ara per ara no hi ha un marc de claredat per a fer-ho (de fet, assegura que "és evident" que Colau continua negociant amb els socialistes a desgrat que va afirmar que ja no parlava amb ells). Maragall s'ha mostrat molest perquè l'alcaldessa en funcions no li ha respost directament a l'anunci de que trencava converses amb els comuns mentre estiguessin negociant un pacte amb els socialistes gràcies als vots de Ciutadans.

El candidat republicà ha volgut recordar que perquè Colau sigui alcaldessa és imprescindible el vot de Manuel Valls: “Si Colau rep el vot de Valls serà alcaldessa: és l’única via”.

Preguntat pel periodista Xavier Bundó, sobre si confiava en Colau, Maragall ha evitat respondre explícitament, però ha puntualitzat que no han pogut establir "la relació de confiança necessària" perquè "no ens hem conegut prou".

Maragall ha apuntat que en les converses no és el més rellevant decidir qui és l'alcalde, sinó els acords sobre temes de ciutat. Malgrat tot no ha pogut evitar referir-se a "l'aritmètica natural" que segons ell confirmaria qui ha de ser alcalde.

Finalment, el candidat republicà ha afirmat que espera que un possible acord Colau-Collboni no formi part "d'una cistella de pactes i contrapactes i contraprestacions" entre comuns i socialistes, ja que "Barcelona és molt més que una peça en un escac d'acords globals".