El Govern ha nomenat aquest dimarts Eric Hauck nou delegat de la Generalitat a Zagreb (Croàcia), el primer des que el Govern català va anunciar que crearia aquesta nova delegació exterior als Balcans.

Segons figura en l'acord de Govern, Hauck (Saarland, Alemanya, 1968) va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster en direcció d'organitzacions esportives per la Université Claude Bernard de Lió (França).

Fins al seu nomenament com a delegat ha estat director de comunicació de la Fundació Princesa de Girona i el 2014 va ser cofundador a Barcelona de la seu local d'Impact Hub, un moviment a escala mundial d'espais de cocreació per a emprenedors socials.

Hauck també ha treballat en tasques comunicatives per Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i per a la Fundació Fòrum Universal dels Cultures i a més va ser responsable de projectes del Comitè Olímpic Internacional a Lausana (Suïssa).

Entre 1995 i 1999 va ser director de cooperació internacional de l'Ajuntament de Barcelona a Sarajevo (Bòsnia), i també va exercir com a periodista al diari Avui, on va cobrir diversos conflictes bèl·lics com la revolució a Romania, la primera guerra del Golf, la guerra de Bòsnia i el final de l'apartheid a Sud-àfrica.

Noves delegacions

Actualment són vuit les delegacions que la Generalitat té a ple rendiment a l'exterior segons figura a la seva pàgina web: la delegació davant la UE; a França i Suïssa; Regne Unit i Irlanda; a Alemanya; als Estats Units, el Canadà i Mèxic; Àustria; Itàlia i a Portugal.

El 2016 va anunciar la creació de quatre noves delegacions que havien de començar a entrar en funcionament aquest any i que són la dels Països Nòrdics (a Copenhaguen); la de Polònia i els Països Bàltics (Varsòvia); la de ginebra i la dels Balcans (Zagreb). Les tres primeres ja tenien delegat des del passat mes d'abril.

Fonts del Govern han explicat que el nomenament de Hauck evidencia que la dels Balcans està començant a funcionar i asseguren que també s'està tancant la incorporació de la resta de personal.

Anàlisi i prospectiva

El Govern també ha aprovat aquest dimarts el nomenament de Jordi Vergés com a nou director general d'Anàlisi i Prospectiva del Departament de Presidència, un canvi que s'inscriu dins de la remodelació des que Jordi Turull va ser nomenat nou conseller.

Funcionari de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2000, és llicenciat en Administració i direcció d'empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster en Ciències Polítiques i un altre en Diplomàcia i Acció Exterior per l'Universitat Pompeu Fabra (UPF).