Esquerra ha demanat la compareixença al Senat del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i la del de Foment, Íñigo de la Serna, per les fortes nevades que han afectat les carreteres catalanes aquest cap de setmana. Els senadors d'ERC exigeixen que els ministres donin explicacions sobre el col·lapse que van patir algunes carreteres per les nevades i, en concret, per la situació que es va viure aquest diumenge als vespres al túnel del Cadí, que va arribar a estar tallat durant una estona.

En aquest sentit, els senadors republicans han registrat una bateria de preguntes per conèixer quina ha estat la previsió, així com la coordinació dels ministeris amb el Servei Català de Trànsit. Concretament, pregunten "quins mecanismes de coordinació hi havia entre els ministeris i el Servei Català de Trànsit, qui va estar encarregat de la supervisió del pla Neucat i quines instruccions es van donar des del govern de l'Estat durant l'aplicació d'aquest pla.

A més, demanen saber "per què no es va donar l'ordre d'aixecar barreres al peatge del túnel del Cadí" i si "pensa retornar l'import" a les persones que es van veure afectades per les retencions.

Els ministres Zoido i de la Serna, així com els titulars dels altres departaments, són els encarregats de gestionar les conselleries catalanes que corresponen al seu àmbit, a causa de la suspensió de l'autonomia i de l'aplicació de l'article 155. Per aquest motiu, és competència dels ministeris d'Interior i Foment la gestió de la nevada i de les seves conseqüències a les carreteres d'arreu del territori català.

Aquest diumenge diverses persones van quedar aturades al túnel del Cadí que va patir un fort col·lapse i que va arribar a quedar tallat durant una estona, tot i que es va decidir reobrir-lo poc després. A més, la carretera BV-5114 va romandre tallada durant gran part del dia en el tram entre Campins i Santa Fe del Montseny i hi havia una cinquantena de carreteres afectades pel temporal.