El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha admès que el Govern no estava preparat per implementar la República davant "un Estat autoritari i sense límits a l'hora d'aplicar repressió i violència".

En ser preguntat per l'entrevista d'aquest matí a la consellera Clara Ponsatí on ha reconegut que el Govern no estava prou preparat per donar continuïtat a la decisió dels ciutadans a les urnes, Sabrià ha assegurat que l'executiu s'havia preparat per desenvolupar la República però no davant les "proves clares" de violència que va mostrar l'Estat.

En altres condicions estàvem preparats per implementar-ho però aquesta línia vermella no estàvem disposats a traspassar-la", ha assegurat.

Sense calendari

En la roda de premsa posterior a la reunió de la permanent del partit, Sabrià ha admès també que "no ha ajudat" fixar terminis dins del procés per a la proclamació de la independència i ha apuntat que aquesta dinàmica no s'ha de repetir.

"En general, posar-nos sempre un calendari no ens ha ajudat especialment, ens hem fixat dates que ens han posat pressió. No ajuda i, per tant, seria bo no fer-ho", ha reconegut.

ERC no ha esvaït els dubtes sobre la continuïtat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a les llistes de les eleccions del 21 de desembre, però ha anunciat nous fitxatges com Najat Driouech, José Rodríguez, Ramón Cotarelo, Pep Cruanyes o Guillem Terribas.

El polític republicà ha evitat polemitzar amb les declaracions del president Carles Puigdemont a Le Soir on assegura que existeix una sortida diferent de la independència davant la crisi política entre Catalunya i l'Estat. Sabrià ha recordat que el president està exiliat a Brussel·les per haver complert el seu compromís amb el 27-S i l'1-O. "No posarem en dubte el compromís de Puigdemont. En cap cas entenem que ara es produeixi una situació de reculada", ha assegurat.