La número dos dels republicans al Congrés, Carolina Telechea, considera una "falta de respecte a la separació de poders" que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, reivindiqui el seu poder sobre la Fiscalia per aconseguir l'extradició de Carles Puigdemont, i acusa el PSOE de no tenir diferències amb Cs o Vox. "És una mostra més de la via repressiva del partit socialista", ha lamentat Telechea. 

Ho ha dit a preguntes de la premsa en un acte de campanya sobre feminisme a Viladecans, on s'ha preguntat quina "diferència hi ha amb Ciutadans quan Rivera demana empresonar tots els que volen trencar Espanya, o amb Vox, quan diu que detindrà el president de la Generalitat".

La crítica dels republicans arriba després que, en una entrevista aquest dimecres al matí a RNE, el president en funcions i dirigent socialista hagi assegurat que ja estan fent els tràmits per extradir Puigdemont. “No només el jutge Llarena, sinó també la Fiscalia General de l’Estat, que va demanar l’activació de l’euroordre”, ha assenyalat, traient pit que la Fiscalia "depèn" del govern espanyol.