ERC ha fet una crida aquest divendres des de Granollers a guanyar les eleccions del 28-A i que una força independentista quedi primera en unes eleccions generals, fet inèdit. En un míting al Parc de Torres Villà, la candidatura liderada per Oriol Juqueras s'ha erigit com el "triple vot útil" per "parar els peus al feixisme", com la "garantia" de què Albert Rivera no sigui ministre -amb un pacte amb el PSOE- i per trobar una "solució democràtica al conflicte". Així ho ha defensat el president del Parlament i membre destacat del partit, Roger Torrent, davant un centenar llarg de persones. 

Torrent també ha demanat guanyar per fer entrar Oriol Junqueras al Congrés dels Diputats i veure la cara dels que el volen silenciat. "Us imagineu la cara dels que ens volen soterrats i callats quan l’Oriol vagi a buscar amb un somriure l’acta? Fem-ho; podem guanyar aquestes eleccions", ha reclamat. Per altra banda, també ha dit que ERC no ha nascut "per fer front a la repressió" sinó per guanyar no només unes eleccions, sinó "la república". 

En l'acte també hi ha participat per sorpresa el número dos de la candidatura i cara visible d'aquesta, Gabriel Rufián, que ha assegurat que no s'aturaran fins que els presos, com Junqueras a qui assegura que li demanen gairebé una "cadena perpètua", surtin de la presó i els exiliats tornin a casa. Per això, ha demanat "estar a l'alçada" i guanyar les eleccions. També han intervingut en el míting el conseller Chakir el Homrani, els candidats al Congrés Joan Josep Nuet i Carolina Telechea, i l'amiga sevillana de Junqueras, Eugènia Pareja.

El primer dia oficial de campanya electoral ha estat marcat també per la proposta de referèndum que aquest matí ha fet Rufián per impulsar dos referèndums: el d'autodeterminació a Catalunya i també un sobre la monarquia a tot l'estat espanyol, donant suport a les iniciatives de Podemos.