Un trajecte entre qualsevol punt de l'àrea metropolitana i Barcelona no hauria de costar més de 30 minuts. Així ho ha defensat la número dos d'ERC, Elisdenda Alamany, en un acte electoral a Ciutat Meridiana on ha explicat les propostes del partit en temes de mobilitat i s'ha compromès a reduir els temps dels desplaçaments dins l'àrea metropolitana. 

Un trajecte com el que hi ha entre el Papiol i Barcelona, que actualment es fa en uns 45 minuts (del centre a Sants), els republicans consideren que s'hauria de fer en 30. Aquest és només un exemple, el propòsit és aconseguir-ho en els 36 municipis que conformen l'AMB, com per exemple Sant Andreu de la Barca, Pallejà o Tiana, a l'altra banda. 

Entre la resta de propostes hi ha la d'unir el tramvia per la Diagonal, acabar les obres de la línia 9 i 10 del metro, que la 4 arribi al barri de la Sagrera i la 1 fins a Badalona i crear nous intercanviadors com Barcelona Nord. Els republicans han parlat també del camp tarifari i han proposat que s'incloguin més avantatges econòmics per determinats col·lectius i que no es "penalitzin" els desplaçaments dins l'àrea metropolitana.

Alamany ha explicat les diferents propostes de mobilitat acompanyada dels candidats Jordi Coronas, Marta Buhigas i Pep Salas. Tots ells s'han desplaçat fins a Ciutat Meridiana en metro des de la seu del partit en un trajecte que ha durat uns 45 minuts i que també ha servit per demostrar que cal millorar el transport públic, també dins la ciutat.