Els dos màxims responsables del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià i Anna Caula, han advertit el president, Quim Torra, "com és d'important la lleialtat institucional" per fer fort el Govern, en què JxCat i el grup republicà estan aliats.

Torra s'ha reunit aquest dimarts amb els diputats d'Esquerra després que entre divendres i dilluns es va reunir amb tots els grups de l'oposició. 

"Per nosaltres avui era important parlar de la lleialtat institucional, de com és d'important treballar colze a colze quan un govern com aquest és de coalició, de coordinació i treball conjunt que és el que ens demana la ciutadania", ha assegurat Sabrià tan bon punt ha pres la paraula.

Els responsables d'ERC han abordat amb Torra la propera reunió amb el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i han destacat que es tracta d'una trobada transcendental i a la qual cal acudir-hi sense renúncies i sense apriorismes, disposats a parlar de tot i tan aviat com sigui possible. "No hi ha cap motiu per esperar, l'escenari no serà millor el juliol que la setmana que ve", ha advertit.

Sabrià ha assegurat que havia explicat a Torra que els símbols són importants, però ho és encara més que el Govern es posi a treballar de seguida per tornar a posar en marxa el país i que institucions i ciutadans recuperin l'esperit de l'1-O en l'objectiu de construir una república independent.

Han emplaçat Torra a posar "de nou" les institucions al servei de la gent, "fer sentir que aquest és un govern que està al seu costat i treballa per tothom, pensi com pensi, vingui d'on vingui". "No ens podem oblidar de ningú. És així com es demostra cada dia que som un sol poble; és treballant per tothom com es fan els nous republicans", ha subratllat referint-se a la necessitat de contrarestar el discurs de la fractura social.

A parer de Sabrià, ara és el moment d'"anar més enllà, desbordar els marcs autonòmics en el dia a dia, implementar aquelles lleis que l'Estat va tombar, lluitar contra la repressió i demostrar cada dia que la República és l'única alternativa possible. "I quan s'obri una nova finestra d'oportunitats, guanyar la independència", ha reblat.