Reunions d'urgència al Parlament per analitzar quin escenari queda després que el Secretari General del Parlament hagi donat l'ordre de retirar l'escó de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. ERC considera que estan davant d'un "nou atac judicial" per "tombar" Torra i que cal "combatre-la amb tota la fermesa" i, per aquest motiu, demanen a la resta de forces independentistes trobar una "sortida consensuada" per aconseguir un doble objectiu: defensar Torra i salvaguardar les votacions al Parlament.

En un comunicat, els republicans criden a "defensar el president i revertir la situació imposada pel TS i la JEC tan aviat com sigui possible", ja que consideren que el "càrrec de president està blindat, però cal treballar perquè també pugui votar". Per altra banda, també demanen "protegir la institució garantint la seguretat jurídica i preservant la validesa i eficàcia de les decisions que s’aprovin al Parlament de Catalunya".

Fonts republicanes alerten que la carta del secretari de la cambra no és un advertiment més, sinó que, com a funcionari que ha estat requerit per un òrgan judicial, ha donat una ordre i que, per tant, la situació ara és "molt diferent". A més, adverteixen que si Torra votés es podrien invalidar les decisions de la cambra, posant en risc, fins i tot, el pressupost pactat amb els comuns. Per això, demanen defensar Torra, però també buscar una fórmula consensuada per no blindar les votacions del ple.