L'eurodiputada d'ERC Diana Riba ha afirmat aquest dimarts que la posició de l'Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) Maciej Szpunar sobre la immunitat del líder del partit, Oriol Junqueras, és un "revés" a la justícia espanyola.

En declaracions als mitjans, després de conèixer que l'Advocat General del TJUE conclou que Junqueras ha de ser reconegut com a eurodiputat, ha criticat que això demostra que "s'han vulnerat tots els drets polítics" de l'exvicepresident de la Generalitat.

"Una vegada més s'evidencia que hi ha una maquinària judicial per aturar tot un moviment ciutadà i una ideologia política", ha lamentat.

Riba ha assenyalat que l'opinió de l'Advocat General del TJUE és un advertiment a la justícia espanyola, que creu que ara ha de decidir "si segueix els estàndards europeus o el que vol és continuar sent un estat autoritari".

Considera que Junqueras hauria d'haver estat alliberat en el moment en què va ser elegit eurodiputat i ha dit que cal esperar la decisió definitiva del TJUE i quines conseqüències pot tenir per a la sentència del Tribunal Suprem de l'1-O.