"Els porcs són uns senyors al costat de tot el que estan protagonitzant les clavegueres de l'Estat". Dures crítiques de la cúpula d'Esquerra Republicana, després de conèixer que el Ministeri de l’Interior espanyol va investigar la presidenta del Parlament Carme Forcadell i el seu entorn familiar, així com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'any 2013 i dins d’una estratègia dissenyada per combatre l’independentisme.

Sense pèls a la llengua, el número 2 de la llista al Congrés, Joan Tardà, assegura que tot plegat "fa una pudor immensa que no té res a veure amb la pudor que fa una granja de porcs". És més, l'escàndol de les conspiracions en contra d'ERC i CDC, i en concret, el seguiment a Forcadell li recorda "temps passats", al franquisme, “quan s’actuava en el segon graó, fer desaparèixer les persones i es vulnerava els drets civils, l’avantsala, però és la mateixa perversió”, ha clamat des de Santa Perpètua de Mogoda, acompanyat pels treballadors d'Alstom.

“És lamentable que tot plegat tingui el leitmotiv de perseguir idees, en una democràcia això és inconcebible”, ha criticat. De fet, també el cap de llista, Gabriel Rufián, ha carregat durament contra el ministre Jorge Fernández Díaz i el cap de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, a qui s’escolta en un àudio reconèixer que s’han carregat el sistema sanitari català.

“Si aquests miserables, Fernández Díaz i els seus lacais, tenen pebrots de dir-ho en una sala d’espera de qualsevol hospital de Catalunya, que ho facin”, els ha reptat. “Són uns miserables, no volem expulsar aquesta gent, sinó tot un Estat que ens va en contra”, ha sentenciat, fent així una crida a la mobilització del vot independentista per al proper 26-J.