ERC ha tancat la campanya electoral apel·lant fins a l'"últim vot independentista" perquè vagi a votar i ha demanat convertir Catalunya en la "tomba política" del PSOE i Cs a través d'un doble objectiu: guanyant els socialistes a Catalunya i fent el 'sorpasso' als d'Albert Rivera en diputats a tot l'Estat. Així ho ha demanat el vicepresident del Govern i coordinador nacional, Pere Aragonès, en l'acte final de campanya que s'ha celebrat a l'Auditori Municipal de Terrassa, davant unes 500 persones.

Esperonats per les bones enquestes, Aragonès ha demanat el vot per ERC perquè, ha assegurat, que Catalunya “no es mereix que la resposta a la sentència sigui una victòria del PSC”. També ha reclamat donar una “lliçó” a les urnes a Ciutadans, a qui ha acusat de voler "fracturar el país" i de dur l'"insult" al Parlament. "Catalunya pot ser la tomba política de Ciutadans, del PSOE i de les altres dretes. Tenim aquesta oportunitat i ho hem de fer, està a les nostres mans", ha exclamat en aquest sentit.

Rufián demana el vot per cada "mentida" de Cs

També ha fet aquesta crida el candidat del partit a Madrid, Gabriel Rufián, que ha demanat el vot per "cada vegada que s'hagi sentit fàstic al escoltar Iceta, Borrell o Sànchez" i per cada "mentida de Carrizosa, Rivera i Arrimadas". "Que bonic seria guanyar-los aquest 10-N", ha exclamat Rufián, en referència al partit taronja, a qui les enquestes pronostiquen una estrepitosa caiguda, i fins i tot apunten que podria quedar per darrere d'ERC a tot l'Estat.

Gabriel Rufián eleccions 10N - ACN

Encara una tercera veu dels republicans, la president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat durant l'acte guanyar als de Rivera. En el seu cas, però, ho ha fet erigint el partit com el 'vot útil"'de l'independentisme, i assegurant que "només" ERC pot fer-ho. "Hem d'omplir les urnes de groc republicà, hem de desbordar-los", ha exclamat Torrent, assegurat també que així és com es podrà respondre a una sentència que ha titllat de "miserable i injusta".

Rovira crida a "no perdre ni un sol vot"

Per primera vegada, en els deu dies que ha durat la campanya, s’ha pogut escoltar un àudio de la secretària general de partit, Marta Rovira, enviat des de l’exili a Suïssa, en el que ha cridat a convèncer “fins l’últim vot independentista” perquè vagi a votar diumenge. “No podem perdre ni un sol vot”, ha defensat Rovira, que ha demanat “seguir mobilitzats per enviar un missatge al món" de defensa de la democràcia i contra la repressió.

Els republicans, en plena pugna amb el PSC pel primer lloc a Catalunya, han escollit Terrassa per acabar la campanya, històric feu socialista i on van quedar segons a les anteriors eleccions generals per uns 5.000 vots. Pel 28-A, ERC ja va escollir una ciutat metropolitana o propera a aquesta i amb forta tendència històrica al vot socialista per acabar la campanya. En aquell cas va ser Badalona, seguint la seva estratègia de sumar nous suport al moviment independentista, i ara han optat pel Vallès, després d'anar ahir a l'Hospitalet de Llobregat.