_MG_4505(2)

En tema pressupostos, ara per ara Esquerra Republicana no es mulla pel que fa a l'impost de successions. Tot plegat, després que la CUP insistís la setmana passada en la necessitat de reformar aquest gravamen per ampliar la recaptació de la Generalitat.

El seu portaveu, Sergi Sabrià, ha assegurat que aquest és "un debat precipitat" i que en tot cas, cal un acord a tres bandes, donada la seva "importància". El dirigent republicà ha recordat que l'última reforma d'aquest impost es va fer a petició d'ERC, i ha demanat d'abordar la qüestió "a poc a poc".

És més, el republicà ha enviat un missatge als cupaires: "hem arribat a acords quan ens hem sentat de manera discreta", no pas amb declaracions públiques. Tot i això, Sabrià ha volgut deixar clar que comparteixen amb la CUP la necessitat de tenir uns nous pressupostos, sobretot més "socials".

En definitiva, "volem arribar al mateix lloc", ha assegurat en la roda de premsa després de l'executiva del partit. Precisament, ERC insisteix que sense uns pressupostos nous "és molt difícil poder desenvolupar el pla de xoc".