"Si la CUP ha aprovat els pressupostos de l'alcaldessa Ada Colau a Barcelona, també ho farà amb els del Govern català", perquè són "inequívocament" els més socials de la història de Catalunya. Així d'optimista es mostra el cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, respecte a la possibilitat que l'Executiu i els cupaires arribin a un acord per desbloquejar els comptes del 2016. 

"Ara som en un moment molt més positiu i dolç del procés, si ho comparem amb les negociacions per la investidura del president de la Generalitat", ha indicat. Per tant, "som molt optimistes, estem convençuts que tots els partits que impulsen el procés, pensin el que pensin, estan a favor que els pressupostos contribueixin al fet que Catalunya sigui una República".

Cal tenir en compte que el que van fer els cupaires a l'Ajuntament de Barcelona va ser facilitar, amb la seva abstenció, els comptes municipals, malgrat que en un principi havien dit que no. Precisament, Rufián reclama a la CUP que permeti com a mínim, ara mateix, el debat parlamentari. "No demanem un suport, demanem la voluntat de debatre aquests pressupostos", ha assegurat.

De fet, Rufián també ha demanat l'aval als comptes del grup de CSQP en el Parlament i els ha reptat a respondre aquesta pregunta: "Els pressupostos de la Generalitat són més o menys socials que els pressupostos de la senyora Colau?".

Crida a la negociació

Rufiàn s'ha mostrat convençut que hi haurà acord amb la CUP, en sintonia amb el que ha expressat aquest matí el diputat cupaire Benet Salelles. "Som optimistes de mena", ha clamat el republicà en roda de premsa. En aquest sentit, ha recordat les negociacions "impossibles" de la investidura i que van acabar en acord, per fer una crida aquesta vegada també a la negociació. "Fem una crida a la negociació, a parlar. Els catalans portem en el 'adn' la negociació", ha exposat el republicà.