El grup d'ERC al Congrés dels Diputats registrarà una bateria de preguntes sobre els detalls de la residència "de luxe" que el govern espanyol pagarà a Nova York a Jorge Moragas, actual representant d'Espanya davant de l'ONU i excap de gabinet de Mariano Rajoy. 

Moragas s'establirà a finals de gener en una residència que podria superar els 80.000 euros mensuals de lloguer, després d'haver estat nomenat per al nou càrrec davant de l'ONU el 22 de desembre passat, l'endemà de les eleccions en què el PP es va quedar amb 4 diputats a Catalunya. A banda de la residència gratuïta, Moragas cobrarà anualment uns 200.000 euros, més que quan formava part de gabinet de Rajoy.

ERC, segons ha pogut saber El Nacional, pregunta al govern espanyol quant costa el lloguer de la residència "al costat de la Cinquena Avinguda i Central Park" i si realment "és necessari" un allotjament "de luxe en una de les zones més cares de Nova York".

També demana si aquest és el mateix lloc on vivia l'antecessor en el càrrec, Román Oyarzun Marchesi, i de quines prestacions disposa, fent referència a piscina, gimnàs, seguretat, nombre d'habitacions o serveis domèstics. Finalment, el document que es registrarà interroga sobre qui es farà càrrec de les despeses extraordinàries i quant pugen.