El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha afirmat avui que demà al Parlament es donarà "forma" als resultats de l'1-O i es posarà "sobre la taula la constitució de la república independent", sense aclarir quin format tindrà la declaració unilateral d'independència.

Sabrià ha ofert una roda de premsa a la seu d'ERC a 24 hores de la compareixença al Parlament del president català, Carles Puigdemont, i l'endemà de la manifestació a Barcelona a favor de la unitat d'Espanya.

El diputat de JxSí ha valorat "positivament" que la gent "expressi la seva veu" al carrer, encara que no li "van agradar" algunes actituds que va veure ahir, entre les quals ha esmentat actes de "feixistes i provocadors", però a la vegada ha puntualitzat que "no podem posar tothom al mateix sac".

També ha fet esment a les concentracions de blanc de dissabte a favor del diàleg a diferents punts d'Espanya i ha remarcat que JxSí manté les "portes obertes" al diàleg, encara que ha subratllat que a la taula de negociació, de moment, estan "sols", malgrat les ofertes de mediació internacional.

Pel que fa a l'aplicació de la llei de transitorietat, que teòricament ha d'entrar en vigor quan es produeixi una declaració formal de la independència, Sabrià ha afirmat que el Parlament la va aprovar abans de ser suspesa pel Tribunal Constitucional perquè tingués "efectes", pel que ha dit que "no renuncien a ella".

"Demà al Parlament podrem acabar d'ajustar en quina forma i com es fa la declaració", ha insistit Sabrià, que tampoc ha especificat si hi haurà una votació sobre la DUI.

Quant a la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució per part del Govern espanyol, el parlamentari de JxSí ha afirmat que la Generalitat ja està "intervinguda" i això no ha impedit, segons el seu parer, que "seguissin endavant" en el procés sobiranista.