ERC ha demanat la reprovació del Secretari Quart del Senat, Rafael Antonio Hernando (PP), per haver insultat Raül Romeva després d'interrompre'l aquest dimecres mentre feia el seu jurament d'acatar la constitució. Així ho han fet constar els republicans en un escrit presentat al Senat aquest dijous firmat pels senadors Mirella Cortès i Bernat Picornell.

L'escrit exposa que Hernando va incomplir l'article 84.3 del reglament de la cambra que impedeix interrompre els senadors, així com el 101.1 que indica que el president ha de cridar a l'ordre a qui pronuncia paraules ofensives.

ERC, a més, denuncia que la interrupció d'Hernando ni tan sols va constar en el diari de sessions i exigeix, per aquest motiu, que s'inclogui i que consti també "l'anormal interrupció" d'Hernando.

En l'escrit, els republicans també denuncien que no hi ha hagut cap mena de penediment per part d'Hernando, sinó que el mateix dirigent popular ha difós per les xarxes socials una justificació que deia: "Si es va molestar ell o el president, que és del PSC, perquè vaig interrompre el seu míting en el jurament, és el seu problema".