Com ja va anunciar, ERC esmena la polèmica d'aquest dimecres al Senat. El grup dels republicans a la cambra alta espanyola ha registrat una nova moció que insta l'Estat a pagar a les comunitats autònomes la liquidació de l'IVA pendent del 2017, de la qual corresponen 443 milions a Catalunya. Ahir van tombar aquesta mateixa moció amb els seus vots decisius, argumentant que havia estat presentada pel PP, "principal culpable de la situació" amb la reforma del ministre Cristóbal Montoro.

El text registrat pels republicans aquest dijous insta el govern espanyol a “complir, de manera immediata, amb les obligacions exigibles relatives al pagament de la quantia corresponent a la pèrdua de recaptació d’IVA de 2017 a les comunitats autònomes motivat pel canvi de gestió”. La moció també reclama “realitzar les modificacions legislatives pertinents per a garantir que l’Estat compleix puntualment les seves obligacions financeres amb les comunitats, establint mecanismes penalitzadors en cas de demora”.

 

Aquest dimecres, ERC ja va explicar que no van votar a favor “perquè el PP és el principal culpable de la situació i això seria donar-li una victòria política”. Consideraven una “hipocresia” que sigui ells, els qui “han ofegat les administracions”, els qui intentin “penjar-se una medalla”. No obstant això, a posteriori, admetien que potser s'havien equivocat en el sentit del vot. És per això que van acordar presentar una nova moció en el mateix sentit.