El portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, ha defensat que el que s’està posant de manifest especialment els darrers dies és que la democràcia està en perill i que ha arribat un moment en què ni hi ha espai pels dubtes. "El que realment està en perill és la democràcia i avui s’ha posat més de manifest que mai amb la declaració de Joan Josep Nuet al TSJC. Ara no hi ha neutralitat possible en aquesta qüestió. O estem a favor de la democràcia o estem a favor d’aquells que la volen impedir. A nosaltres sempre ens trobaran en el mateix costat", ha afirmat Sabrià.

El portaveu republicà ha destacat, a més, que amb l’anunci de la data i la pregunta el referèndum agafa la directa: "El referèndum no té aturador. Amb la data i la pregunta hem fixat el rumb que ens portarà a les urnes l’1 d'octubre. Tenim un mandat clar i l’estem complint". "El camí està ben traçat. La feina s’està fent bé. I estem convençuts que l’Estat lluita contra una voluntat majoritària, que no podrà aturar. L’Estat no podrà aturar tot un poble mobilitzat", ha afegit. 

"El Parlament aprovarà la llei que donarà cobertura legal als treballadors públics i que el farà efectiu. El referèndum és imparable jurídicament perquè es fonamentarà en el dret internacional", ha destacat el portaveu republicà, que ha afegit que si el govern espanyol està tan convençut que l’independentisme va a la baixa, només cal pactar el referèndum i comprovar-ho.

"Estem liderant el canvi social més profund i renovador de l'Europa del s. XXI: construint un país nou al servei de tota ciutadania, lliure, just, pròsper i net de corrupció. Això és una onada que no té aturador", ha conclòs Sabrià.