Tot i la seva insistència dels darrers dies per trobar una "resposta consensuada" contra la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, ERC no ha donat suport a les propostes que aquest divendres demanaven al president la convocatòria d'eleccions.

Ho ha anunciat minuts abans de les votacions la mateixa secretària adjunta de la formació, Marta Vilalta. Des del faristol del Parlament, Vilalta ha rebutjat aquestes propostes que, segons ha acusat, "tenen la intenció de desgastar el Govern".

 

Precisament, la líder de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, es mostrava confiada ahir mateix que els republicans votessin a favor de la seva proposta de resolució que instava Torra a "convocar eleccions de forma immediata". Albiach va argumentar que el dimecres "tot l'arc parlamentari menys JxCat" va demanar eleccions.

Tanmateix, els republicans mai han amagat que la seva estratègia davant la inhabilitació de Torra són unes noves eleccions. "Davant la repressió, més democràcia i més drets", assegurava dilluns Vilalta. 

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell també va demanar al president Torra que anunciés una data electoral justificant que el Tribunal Constitucional ja havia "decidit massa coses".

El Parlament també ha rebutjat la resta de propostes dels grups del PSC i el PP que anaven en el mateix sentit amb els vots en contra de JxCat, ERC i la CUP.