El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que la proposta d'investir Carles Puigdemont és legítima i "batallaran" per defensar-la, però tampoc ha aclarit què faran els republicans en cas que sigui impugnada la seva candidatura. "En el punt que ens trobem avui que és un Estat que ha tornat a vulnerar l'Estat de dret, nosaltres som aquí per defensar el dret de tots els diputats", ha advertit.

"La proposta de Puigdemont és legítima, és la nostra, emana de les urnes, era clara i neta. No tenen cap base legal. Estarem amatents al que passi demà. Batallarem a cadascun dels passos que es vagi produint", ha assegurat.

Sabrià ha carregat contra el govern del PP, al qui ha acusat d'haver "perdut el Nord". "El partit més corrupte d'Europa vol guanyar als tribunals el que no guanya a les urnes. La repressió ha vingut a casa nostra per quedar-se. On són els demòcrates de l'Estat?", ha alertat.

El portaveu d'ERC ha limitat la resposta del grup republicà davant el nou moviment de l'Estat a la defensa dels drets dels diputats. "En les properes hores treballarem amb president del Parlament, la Mesa i els serveis jurídics per salvar les nostres institucions i els nostres drets, els drets dels diputats", ha assegurat.

No ha volgut parlar de plans B ni d'escenaris alternatius.

"Tot això que estan fent a l'independentisme acabarà jutjat als tribunals de drets humans. I guanyarem", ha assegurat.