La permanent d'ERC analitzarà aquest dilluns la fórmula per a la investidura que el president, Carles Puigdemont, els ha plantejat avui durant la reunió que han mantingut a Brussel·les.

Un cop acabada la trobada, aquest vespre fonts republicanes han assegurat que no hi ha "res tancat" tot i que l'acord "progressa adequadament", mentre que JuntsxCat considera que la reunió ha anat bé i la qualifica de "constructiva".

La delegació dels negociadors republicans, integrada per Meritxell Serret, Jordi Bacardit, Pere Aragonès i Miquel Gamisans, s'ha traslladat avui a la capital belga per abordar amb Puigdemont la seva proposta per a la investidura. La reunió havia de servir per superar la crisi oberta entre els dos grups després que el ple previst dimarts passat va ser ajornat en el darrer moment pel president del Parlament, Roger Torrent. Els republicans van argumentar aleshores que el grup de Puigdemont no els havia informat com es duria a terme la investidura.

Segons, JuntsxCat després de la cita d'aquest diumenge "les dues formacions estan en vies de restablir la confiança perduda arran de la investidura fallida".

Fonts de la negociació asseguren que, si finalment la cúpula d'ERC donés el vistiplau a la proposta, el ple es podria tornar a convocar aquesta mateixa setmana.

Els republicans han deixat clar els darrers dies que la investidura ha de passar per una fórmula efectiva i sense conseqüències penals per als membres de la Mesa i per als diputats en llibertat provisional. Igualment, aquesta setmana el president d'ERC, Oriol Junqueras, va posar de nou damunt la taula la possibilitat d'acordar una presidència simbòlica i una d'efectiva, que permeti restituir Puigdemont, però alhora també posar en marxa el Govern.