El pacte del PSC i JxCat a la Diputació de Barcelona continua portant cua. Més encara després l'expresident Carles Puigdemont l'hagi defensat en una entrevista al diari El País, on ha assegurat que van arribar a un acord amb els socialistes perquè l'alternativa de pacte ERC-Comuns els volia deixar a l'oposició. "Entre l'opció de quedar-te a la oposició i la de poder governar i fer les nostres polítiques, el dubte estava resolt", assegura Puigdemont en la citada entrevista, on també subratlla que el fet que el PSC guanyés no és "un detall menor".

L'afirmació no ha agradat als republicans, que fins i tot l'han acusat de "mentir". En un missatge a Twitter, el portaveu d'ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, assegura que ERC va "guanyar 16 diputats igual que el PSC" --malgrat que sí havia guanyat en vots-- i que estaven disposats a "incorporar" JxCat a l'acord i "treballar junts sense exclusions". "Sap greu que diguis una mentida tan gran, no fa cap bé a ningú", ha afegit.

També el líder dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián, s'ha posat a la brega i ha qualificat de "falses" les paraules de Puigdemont. "La realitat és que Convergència li va donar la tercera institució del país al PSC perquè no la tingués ERC. La pregunta és si també ho farà amb la primera", ha sentenciat.

L'única veu autoritzada de JxCat que ha contestat a les acusacions d'ERC ha estat el diputat a Madrid Ferran Bel que ha defensat que "en cap moment" van tenir la "garantia" que els comuns acceptaven un govern amb ells i que "l'alternativa era el mateix que Barcelona ciutat".

Més tard han seguit la discussió de criteris a través de Twitter: