"No renunciarem mai al nostre projecte". Així ha contestat ERC a Pedro Sánchez, després que aquest dimecres hagi tancat la porta a qualsevol mena de pacte amb ells, a no ser que no renunciïn al referèndum, segons ha avançat Rac 1. La número tres de la candidatura, Carolina Telechea, ha lamentat que el PSOE hagi "tornat a escollir Ciutadans i el 155" i ha avisat que "votar PSOE és votar en contra del diàleg i en contra de la repressió".

En aquest sentit, ha avisat que "el 80% de la població demana un referèndum pactat i poder votar" i que, per tant, no renunciaran al seu projecte. Tot i això, preguntada per què faran si Sánchez es nega a pactar i amenaça amb noves eleccions, Telechea ha emplaçat a esperar els resultats del 28 d'abril i ha insistit que "cal guanyar les eleccions" als socialistes i ser "forts" perquè així és com podran condicionar-lo.

La candidata dels republicans també ha defensat que ells no demanen al PSOE que renunciï al seu projecte i ideals i que, per tant, "no ens pot obligar a què renunciem al nostre". També en aquest punt ha recordat que va ser el PSOE qui es va "aixecar de la taula" de negociació

Telechea s'ha expressat així en un acte electoral des d'un dels miradors de Montjuïc, on hi ha unes vistes privilegiades de la ciutat, per parlar d'habitatge. Durant l'acte, també ha intervingut el número dos per Girona, Joan Margall, que han assegurat que en la propera legislatura lluitaran des del Congrés per afrontar la problemàtica de l'emergència habitacional i ha assegurat també que "com més forts" siguin a Madrid, més podran "treballar i pressionar perquè el tema de l'habitatge sigui prioritari".