Un dels punts del ple previst per aquest dijous no havia de generar polèmica: l'elecció dels tres diputats interventors, que normalment corresponen als grups més votats. No obstant això, la proposta d'ERC ha destapat la caixa de Pandora. Els republicans volen situar Lluís Salvadó com un dels parlamentaris encarregats de controlar els comptes de la cambra durant la legislatura.

Es tracta d'un tràmit que, generalment, passa sense pena ni glòria: els tres principals grups de la cambra proposen un candidat i són acceptats per unanimitat. Però el cas de Salvadó, després dels seus comentaris masclistes, ha generat rebuig entre l'oposició. El PSC ja ha anunciat que demanarà votació separada per votar en contra de Salvadó. Fonts de Ciutadans assenyalen que també s'hi oposaran, indicant que està sent investigat per malversació.

Salvadó està sent investigat per rebel·lió i malversació de fons públics al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. El seu nom s'ha vist tacat per unes converses filtrades amb l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, on deia que s'havia d'escollir la consellera d'Ensenyament en funció de les seves "mamelles". ERC li ha obert un expedient, però no ha pres cap altra decisió.