Els senadors d'ERC i PDeCAT plantaran aquest dimarts la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que té prevista una compareixença a la comissió general de Comunitats Autònomes del Senat per explicar les conclusions de la Conferència de Presidents autonòmics que es va celebrar dimarts passat.

Republicans i demòcrates han decidit abandonar la comissió quan hi intervingui la vicepresidenta, atès que el president, Carles Puigdemont, ja va decidir que no participaria en aquella reunió i, per tant, consideren que tampoc té cap raó que els senadors participin en l'exposició de les conclusions.

Els senadors sí tenen intenció de participar en el debat de les mocions previstes en l'ordre del dia de la comissió que comença a les quatre de la tarda. Per aquesta raó, seran a la comissió, però quan a partir de les cinc entri Santamaría per iniciar la seva compareixença, l'abandonaran. Un cop acabi la compareixença, tornaran a ocupar els seus llocs.

En representació d'ERC forma part d'aquesta comissió la portaveu adjunta Mirella Cortès, y, en nom del PDeCAT, l'exconseller Josep Lluís Cleries.