ERC i PDeCAT s'han tornat a aplegar a les portes del Tribunal Suprem aquest dimarts al matí, en la segona tongada de declaracions de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull davant del jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena. Tot i la comitiva minvant, passats diversos dies de compareixences, les forces independentistes han mantingut el suport davant d'allò que consideren un "ús de l'aparell judicial per donar un escarment", segons el republicà Joan Tardà, per una causa fonamentada en "invencions", ha dit el demòcrata Josep Lluís Cleries.

"Pretenen fer bandera de la crueltat i la venjança per escarmentar-nos", ha lamentat Tardà, acompanyat d'altres diputats com Teresa Jordà i Ana Surra. Aquest ha assenyalat el "calvari" de les famílies, però ha cridat el sobiranisme a no "caure en el parany", davant d'un intent de l'Estat que es "renunciï a fer la independència cívicament, pacíficament i democràticament, que és el projecte que tenim una bona part de la ciutadania catalana", ha exposat. "No descarrilarem i ens aferrarem als principis democràtics amb què, malgrat que patirem, assolirem la victòria", ha reblat.

Al seu torn, el diputat Cleries ha denunciat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagués assegurat que no s'havia destinat diner públic per sufragar l'1-O, per bé que el Suprem acusava l'antic Govern de malversació. Ho ha qualificat de "suposicions" i "invencions", sobre un delicte, que al seu parer "no s'aguanta per enlloc", un cop el ministre s'ha pronunciat, així com Mariano Rajoy, amb aquesta contundència. Per aquest motiu, el demòcrata ha instat l'Estat a "facilitar el retorn dels exiliats" i alliberar els empresonats. "És el moment de la política", ha demanat.