L'independentisme s'ha tornat a aplegar aquest dimecres davant del Tribunal Suprem durant la tercera jornada de declaracions, on estan citats Jordi Turull, Dolors Bassa i Carme Forcadell. La comitiva ha reaccionat contra la interlocutòria del jutge que instrueix la causa de l'1-O, Pablo Llarena, on rebat els arguments del tribunal alemany que ha de resoldre l'extradició de Carles Puigdemont, fet titllat de "surrealisme" per part del demòcrata Sergi Miquel, alhora que el republicà Gabriel Rufián ha considerat que es "diluïa" en el fonament, i l'expresidenta del Parlament i líder de Demòcrates, Núria de Gispert, ha acusat de "vergonya".

"La justícia espanyola cada cop està més sola, desubicada i desesperada. Per tant, nosaltres serem aquí pels drets dels qui van tenir càrrecs de responsabilitat al Parlament de Catalunya", ha dit Miquel en al·lusió al Suprem, després que Alemanya descartés l'alta traïció en Puigdemont. El diputat del PDeCAT ha assenyalat així, que es busquessin "fórmules estranyes per inculpar algú d'uns delictes que no existeixen, no han existit mai", ha afegit sobre l'acusació de malversació i rebel·lió, o sedició.

Al seu torn, Rufián ha insistit en el fet que hi havia 5 països investigant la causa i només a Espanya "hi ha presos polítics, perillosos delinqüents amb urnes armades a presons espanyoles", ha dit burlant-se'n. Per aquest motiu, ha considerat que criticar la situació "no va d'independència, va de democràcia i defensa de drets civils, es visqui on es visqui, i es voti on es voti" a causa de "l'exemple més de deriva i regressió" que hauria apreciat en els darrers moviments per extradir Puigdemont. "Esperem poc de la justícia espanyola", ha conlòs sobre un Estat que ha anomenat "venjatiu".  

Núria De Gispert, al seu torn, ha afirmat que es va quedar "perplexa amb el concepte de massacre", terme que apareix al text judicial. "Si això és el que pretenen al Tribunal Suprem per convèncer els jutges alemanys, és increïble que menteixin d'aquesta manera. Confio que la justícia alemanya continuï sent independent i s'aparti de la justicia espanyola", ha dit carregant molt durament sobre allò que ha dit era "una vergonya". 

Tot i que la comitiva estava menys nodrida que en altres ocasions, a causa de l'absència de la CUP, també s'ha pogut veure els diputats i senadors d'ERC, Ester Capella, Teresa Jordà, Mirella Cortés, Laura Castel, Miquel Àngel Estradé, Josep Rufà i Miquel Aubà.