El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, s’ha mostrat avui optimista sobre el resultat de les negociacions dels pressupostos, ha assegurat que es mantenen “els contactes permanents” entre JxSí i la CUP i que “s’està avançant” en les converses.

“Tindrem uns bons pressupostos, i no ens importa tant el calendari, com sí que tinguin els suports suficients”, ha subratllat Sabrià en una roda de premsa on no ha pogut concretar si el projecte aniran al Govern per a la seva aprovació la setmana vinent o l’altre.

En relació a l’episodi de tensió entre el Govern i els cupaires després que els Mossos van detenir, per ordre del jutge, l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, Sabrià ha reclamat a la CUP que “no confongui l’adversari”.

“Els Mossos han de fer la seva feina com a policia judicial i som els polítics els que hem de donar-los cobertura i no esperar que siguin els policies els que facin política”, ha manifestat.

El portaveu republicà ha advertit que l’Estat intenta dividir i confrontar els independentistes, i ha reclamat a la CUP que no “vinculi” l’actuació dels Mossos amb els pressupostos.

“S’està treballant bé, aquest país necessita uns pressupostos i som optimistes, perquè Catalunya no pot permetre’s no tornar-los a tenir i la nova república els necessita”, ha advertit.