L'exlíder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, va enviar l'any 2017 una carta a l'alcaldessa Ada Colau oferint-se a entrar al govern municipal de manera transitòria per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre, segons ha avançat aquest dissabte Rac1.

En aquella carta, datada del 7 de juliol, tres mesos abans del referèndum, Bosch s'oferia a Colau per implicar-se en la "signatura de decrets", "delegació de funcions", "buscar fórmules per obrir els col·legis", o si calia, assumir ell en persona tota la responsabilitat legal. El compromís preveia fins i tot entrar al govern municipal temporalment, sempre amb l’objectiu de garantir el referèndum.

Després de quatre dies, Colau va respondre positivament a la proposta, però rebutjava l'entrada al govern de manera temporal i exigia que, si es duia a terme aquesta pas, havia de ser de manera permanent per afrontar també la resta de reptes de la ciutat.

Colau es mostrava compromesa a facilitar la participació dels ciutadans l’1-O, "vetllant sempre per la seguretat de la institució i els treballadors", i quedava "a l’espera que la Generalitat convoqués el referèndum i concretés les demandes als ajuntaments".

Carta d'Alfred Bosch a ... by on Scribd

Colau reclama ara no apropiar-se de l'1-O

Aquesta notícia arriba després que aquest divendres Colau reclamés a l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, que "no s'apropiï" de l'1-O. "Cap lliçó de resposta democràtica i antirepressiva", va assenyalar Colau, que va reivindicar l'1-O com un "patrimoni de tothom" i va demanar a Maragall que no "l'utilitzi per provocar baralles entre les formacions d'esquerres".

Maragall va replicar defensant que l’1-O "es va fer a Barcelona malgrat l’Ajuntament, que no va cedir les escoles, els edificis públics, etc". "Colau va decidir no córrer riscos", recordava el republicà.