ERC ha presentat una moció de censura contra JxCAT al consell comarcal del Pallars Sobirà, que previsiblement comportarà el relleu de Gerard Sabarich. El seu substitut serà, amb tota probabilitat, Carles Isús, que recentment ha demanat deixar el grup de Junts i passar a ser independent.

La formació d'Oriol Junqueras va entrar ahir la moció en què proposava Isús com a candidat, després que ja va ser president de l’ens en el darrer mandat. Uns minuts abans que s’entrés la moció, el mateix Isús entrava un escrit on demanava deixar el grup de JxCat per passar al d'independents. El mateix va fer fa pocs dies l'alcalde de Vall de Cardós, Llorenç Sánchez, que també va demanar sortir del grup de JxCat davant la sorpresa dels seus companys de files.

Amb aquesta moció, que es debatrà el pròxim 19 d'agost, Isús tornarà a presidir el consell amb els nou vots d'ERC i els dos dels consellers independents, trànsfugues de Junts. JxCAT es quedarà amb el vot de sis consellers i caldrà veure a qui donen el vot els dos consellers de Som Poble.

L'encara president del consell comarcal ha lamentat que amb prou feines un mes després de l'elecció de l'organisme ja el vulguin fer fora. "Cap ben alt i molta dignitat. He fet el que he pogut. Lamento que no ens hagin deixat ni 1 mes al nou govern per poder demostrar les ganes i il·lusió que teníem. Lamento profundament el transfuguisme a qualsevol preu i la complicitat del poder pel poder. Molta sort Pallars", ha indicat Gerard Sabarich.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha expressat el seu suport a l'actual president comarcal.