Una setmana després que el popular Xavier García Albiol es convertís en alcalde de Badalona, després que fracassés un pacte dels partits d'esquerres per una coalcaldia entre el PSC i Dolors Sabater (Guanyem Badalona), ERC ha assegurat que veu "marge" i "temps" per intentar fer-li una moció de censura

Així ho ha assegurat en roda de premsa la portaveu del partit, Marta Vilalta, que ha defensat que encara queden tres anys de legislatura per "reconstruir confiances" entre els partits d'esquerres i "tornar-ne a parlar" en els propers "mesos o anys". A més, ha posat sobre la taula que la negociació es dugui a terme "en l'àmbit nacional, si cal". 

Després que el líder d'ERC a Badalona, Àlex Montornés, fos molt crític amb Dolors Sabater, a qui va culpar de l'acord fallit i avisés que li retiraven la confiança, Vilalta l'ha desautoritzat i ha assegurat que "efectivament" Sabater compta amb la seva confiança. 

Els republicans es van presentar a les darreres eleccions municipals en coalició amb Guanyem Badalona, però després de les eleccions van trencar i es van constituir en dos grups municipals diferents.