Indignació a ERC després que el Tribunal Suprem hagi fet cas omís a la sentència del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras i opti per mantenir-lo a la presó i inhabilitat. Diversos líders del partit han fet notar el seu malestar a través de comentaris a les xarxes socials, on han qualificat el veredicte d'"escàndol" i "vergonya". 

Un dels que s'ha expressat en aquesta línia ha estat el coordinador nacional del partit, i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que ha lamentat que es vulnerin de nou els drets de Junqueras i els "milers de ciutadans que el van votar" i ha avisat que lluitaran "fins al final". 

També altres consellers republicans han replicat a la decisió assegurant que ara ja no es tracta d'un conflicte entre Junqueras i l'Estat, sinó que transcendeix les fronteres. "L'Estat se situa fora de la llei europea", ha sentenciat el titular d'Exteriors, Alfred Bosch, en una línia semblant a com ho ha fet Ester Capella.

També els portaveus dels republicans a Madrid i a Brussel·les, Gabriel Rufián i Diana Riba, han lamentat la decisió. Rufián ho ha atribuït a un estat "foragitat per la pulsió colpista dels de sempre que prefereixen anar contra un Govern i el més alt Tribunal de Justícia Europea per tal de no renunciar al seu patriotisme de pandereta, copa i puro". 

Riba, per la seva banda, ha defensat que la decisió del Suprem és "un pas més cap a l'autarquia judicial" i ha assegurat que al final qui quedarà inhabilitat serà l'Estat espanyol de la UE: "Ridícul i esperpent", ha sentenciat.

També el president del partit al Parlament, Sergi Sabrià, ha qualificat de "denigrant que la justícia espanyola ignori el TJUE i hi veu un acte de "venjança". "No és justícia, és venjança. Però com diu Junqueras, no ens rendirem. Hi tornarem i guanyarem!", afegeix.

Els republicans han convocat una roda de premsa aquesta tarda a la seva seu per valorar més àmpliament aquesta decisió.