Enèsima picabaralla al Parlament entre JxCat i ERC. Aquesta vegada per la ILP que demana aixecar la suspensió de la declaració d'independència, després que els republicans hagin paralitzat la seva tramitació en la reunió de la Mesa d'aquest matí. JxCat hi havia votat  a favor perquè, en paraules del vicepresident Josep Costa, no volen "no exercir la censura ni far de mur de contenció dels ciutadans". 

Unes paraules que han molestat al president el grup republicà, Sergi Sabrià, que ha replicat que "una ILP no serveix per declarar la independència" i ha assegurat que ells treballen per fer la independència i "exercir-la". "No podem viure de gestos de cara la galeria", ha afegit, instant-los a presentar el text com a grup parlamentari, fet que permetria el debat. 

"Costa s'ha equivocat"

Tot i que el dirigent republicà ha negat que les diferències entre els dos grups puguin obrir una nova crisi al Govern, a ERC no ha agradat que Costa hagi utilitzat unes paraules de l'expresidenta Carme Forcadell, on deia que al Parlament s'ha de poder parlar de tot, per criticar-los.

En aquests sentit, Sabrià ha defensat que Costa s'ha "equivocat" i ha recomanat al vicepresident de la cambra que miri declaracions de Forcadell on argumenta que una ILP no pot ser la via per declarar la independència. "Entenem que Costa s'ha despistat, no passa res, li podem fer arribar les declaracions. Hem de ser coherents. Segur que Costa s'ha equivocat", ha exclamat.

Tot i aquestes declaracions, Sabrià ha insistit que cal  construir una "unitat estratègica" i "treballar conjuntament per tornar a fer un nou octubre per guanyar definitivament".