Miquel Pueyo (ERC) ha iniciat aquest dilluns amb Junts per Catalunya i amb el Comú de Lleida les "reunions oficials" amb els grups municipals, després de les eleccions municipals que li van donar la victòria a Lleida, després de 40 anys de govern del PSC. Pueyo els ha obert la porta per dissenyar un govern de coalició a tres bandes, ja que entre les tres forces polítiques sumarien 15 dels 27 regidors possibles. "La ciutat ha demostrat que vol canvi", ha dit.

Toni Postius (JxCat) s'ha mostrat d'acord amb aquest govern tripartit, però Sergi Talamonte (Comú de Lleida) ha dit que prefereix un govern d'esquerres en minoria, amb comuns i ERC, i amb acords puntuals amb altres grups. Talamonte considera que un acord de govern amb JxCat seria "complex" perquè es trobarien amb "molts frens" i descarta també el PSC perquè "a Lleida és un partit de dretes perquè ha fet polítiques de dretes", ha dit.

Pueyo considera que el millor per a Lleida és un govern de coalició entre ERC, JxCat i el Comú de Lleida "que funcioni millor i que sigui més eficaç i més transparent que els governs que ens han precedit". Amb l'objectiu d'aquest acord "el més ampli possible", Pueyo ha explicat que els han ofert formalment a tots dos grups que es plantegin la possibilitat d'incorporar-se al govern municipal.

Des d'ERC s'ha explicat que aquest ha estat un primer contacte i que els pròxims dies es parlarà de programa i de propostes. Han deixat clar, però, que els seus eixos principals són les polítiques socials, un ampli acord pels drets civils i polítics de Catalunya i un compromís amb la transformació de canvi a la ciutat. En aquest sentit, esperen doncs poder arribar a un acord amb JxCat i el Comú de Lleida. 

"Des del començament vam voler ser una candidatura de camí ample, de transformació de la ciutat perquè Lleida té uns reptes que no poden ser ajornats", ha dit Pueyo. ERC vol donar així resposta a la "il·lusió" que ha suscitat aquest canvi i gestionar el govern municipal "amb responsabilitat i eficàcia".