ERC, JxCat, la CUP i els comuns han volgut aquest dijous reiterar el seu suport al poble sahrauí i denunciar la repressió que el regne del Marroc exerceix sobre aquest territori en un acte davant del Parlament impulsat per la Mesa del Moviment català en suport del Poble Sahrauí.

A l'acte hi ha assistit el diputat d'ERC Rubén Wagensberg, la diputada de JxCat Aurora Madaula, la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, i la diputada d'En Comú Podem, Susana Segovia, i té per objectiu "denunciar la repressió i violació de drets humans als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental i exigir una resposta política de l’Estat espanyol i que assumeixi les seves responsabilitats jurídiques al respecte per posar fi a l’escalada de repressió i a la fi de l’ocupació i les complicitats amb el regne del Marroc". També hi ha assistit una delegació de l'Assemblea.

sahara occidetnal parlament - cedida

Els representants de l'entitat sahrauí denuncien la repressió del Marroc amb diversos diputats / Foto: Cedida

També s'ha llegit un manifest que s'ha elaborat conjuntament amb totes les entitats i que ja està signat per més de 150 entitats, organitzacions i partits polítics d'arreu del territori. En acabar, l'entitat ha estat rebuda pel president del Parlament, Roger Torrent, que ha pogut conversar amb el Delegat del Front Polisario a Catalunya, Adidin Bucharaya, sobre la situació que viu el poble sahrauí i l'estat actual del conflicte. 

Amb aquesta acció, que és la primera de la Mesa del moviment català en suport al poble sahrauí des de la seva constitució a principis d’aquest mes de febrer, s’ha donat el tret de sortida a un seguit d’actes que es duran a terme en el marc de la celebració del 27 de febrer, aniversari de proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica, la qual avui en dia controla els territoris que, de nord a sud, se situen entre el mur del Marroc i la frontera amb Algèria.

El Sàhara Occidental, una esquerda més a la Moncloa

Ara fa unes setmanes, quan va escalar la tensió al conflicte entre l'exèrcit marroquí i el Front Polisario i es va situar en l'agenda mediàtica nacional i internacional, el tema va dividir un cop més el PSOE i Unidas Podemos. I és que mentre els socialistes es van mostrar moderats a l'hora de condemnar les agressions marroquines a la ciutat de Guerguerat, els podemites van mostrar-se a favor de celebrar un referèndum d'autodeterminació, mesura que ja va dictaminar l'ONU fa més de 30 anys. De fet, ni en aquest acte ni en cap altre no hi ha assistit cap representant del PSC.

 

Imatge principal: El president del Parlament, Roger Torrent, reunit amb representants de l'entitat sahrauí / Cedida