Dura topada entre independentistes i comuns pels pactes a Barcelona, que aquest dijous han sobrevolat la sessió plenària de la cambra catalana. Durant un debat sobre l'any de Govern del president Quim Torra, el líder dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, ha estat molt dur amb els d'Ada Colau, a qui ha acusat de pactar "amb el diable", en referència a Manuel Valls, i ha avisat que "els perseguirà". "S'han abraçat a Cs", ha afegit.

A més, ha criticat que han estat "neutres" fins que "les cadires han pesat més que la repressió" i els han avisat que "s'han acabat les lliçons". "Vostès s'han mantingut sempre neutres fins avui, fins que les cadires han pesat més que la repressió i que el judici. L'acord amb Valls és un pacte amb el diable que els perseguirà. Les lliçons s'han acabat, se'n van amb la dreta més rància", ha defensat.

JxCat diu que recorden a "Coscubiela i Rabell"

També el portaveu de JxCat a l'ajuntament barceloní, Albert Batet, els ha preguntat "en què ha quedat el 15-M" i els ha acusat de canviar "cadires per conviccions". "Quina decepció", ha afegit, assegurant que li recorden a "Coscubiela i Rabell". 

Una estona abans, també s'hi havia referit el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, que també ha parlat de "cadires" i ha avisat que el vot de Valls és el de "l’establishment, el pont aeri i la casta" per evitar que Maragall sigui alcalde. "Vostès decideixen si escollir qui va guanyar les eleccions i el bloc de drets i llibertats o escullen el pacte amb Ciutadans i senyor Valls, això és el que escullen dissabte", ha afegit Torra, instant als comuns a recapacitar.