ERC discrepa que l'acord per a la investidura sigui imminent, tal i com ha assegurat la responsable de JuntsxCat, Elsa Artadi. Igualment, els republicans consideren molt difícil que la investidura de Carles Puigdemont a distància es faci a partir d'una reforma de la Llei de Presidència, com s'ha apuntat els darrers dies.

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat en declaracions als passadissos de la Cambra que les negociacions avancen i valoren positivament la marxa de les converses, però assegura que "l'acord no serà demà" perquè la voluntat és que hi hagi un pacte "global i positiu". És a dir, que hauria d'incloure, l'estructura de l'executiu i el programa de Govern.

De fet, fonts republicanes apunten que la reforma de la Llei del Presidència, que planteja JuntsxCat per fer possible una investidura a distància de Puigdemont és "entre molt difícil i impossible", atès que seria suspesa immediatament pel Tribunal Constitucional.

Artadi havia assegurat hores abans, en declaracions a TV3, que demà dijous JuntsxCat estarà en disposició de presentar el seu acord amb ERC. 

Tampoc consta als negociadors republicans, la proposta de fer una investidura de Puigdemont a Brussel·les el dia 18 de febrer i una al Parlament d'un president efectiu el dia 21, tal i com s'ha publicat aquest matí.

Amb tot, Esquerra valora positivament que les converses s'hagin desencallat, després de la crisi entre els independentistes que va provocar la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura. "Hem saltat del tancament absolut a tenir propostes que comencen a consolidar-se i a deixar clar que hem d'anar a models factibles", asseguren.

Aquest "model factible" passaria pel reconeixement que Puigdemont no tornarà de Brussel·les i que, per més important que sigui el seu paper, hi ha d'haver un govern efectiu a Catalunya.