“Que tots els vots es concentrin en ERC”. Amb aquesta frase el president republicà Oriol Junqueras ha tancat campanya a Palamós (Baix Empordà) apel·lant directament al vot independentista. El republicà Oriol Junqueras ha defensat de nou que l’únic partit que pot i ha de guanyar el 26-J és ERC perquè és la “formació que està més preparada i amb el currículum més net”.

De fet, opina que ERC ha d’aconseguir la victòria perquè és un “partit que està absolutament net, no tenim cap flanc feble on es puguin acarnissar”, i ha deixat en evidència que no es pot confiar el vot en partits com CDC, qui sí que està esquitxat per casos de corrupció.

Precisament, Junqueras ha aprofitat de nou el cas del ministre Jorge Fernández Díaz per reivindicar la netedat del partit durant els seus 85 anys d’història. Un missatge que els republicans han utilitzat constantment des del moment que va esclatar l’escàndol, i avui, davant unes 600 persones no ha estat una excepció. 

Precisament, el cap de llista, Gabriel Rufián, també ha recordat aquesta polèmica per clamar que els republicans són els únics que els poden fer fora "a coces". "No volem guanyar el PP o el PSOE, sino que volem expulsar un Estat que ens va en contra", ha asseverat.