No fa ni un mes que els presos independentistes que es van presentar a les eleccions generals van poder recollir sense problemes l'acta al Congrés dels Diputats. Ara, però, el Tribunal Suprem ha denegat a Oriol Junqueras la possibilitat de fer el mateix amb la d'eurodiputat. Per a la direcció d'ERC es tracta d'un "nou atemptat a la democràcia que se salta els resultats electorals i juga amb els vots de moltíssims ciutadans". Han estat les paraules del portaveu dels republicans, Sergi Sabrià. 

El tràmit per recollir l'acta es farà el pròxim 17 de juny. Si, com va passar amb l'acta de diputat, es permetés que Junqueras recollís la del Parlament Europeu, adquiriria automàticament la immunitat, i això generaria un daltabaix immens sobre la sentència que ha d'emetre el tribunal durant els propers mesos. Per aquesta raó s'explica Sabrià el fet que s'hagin "gestionat diferent" els dos casos, "pel pànic que els fa la immunitat que suposa".

Amb tot, des d'ERC avisen que "els independentistes no desapareixerem, ens continuarem presentant a les eleccions i les continuarem guanyant". Durant les pròximes hores l'equip d'advocats de Junqueras presentarà un recurs de súplica al Tribunal Suprem i ja avança que el pròxim pas serà anar a instàncies europees. "Malgrat les seves trampes no defugirem la nostra lluita", adverteixen.