El president d'ERC, Oriol Junqueras, no s'ha volgut perdre l'acte electoral d'aquesta tarda a Mollet del Vallès, malgrat que ha fet esperar més de mitja hora els 250 assistents que s'han congregat al parc de les Pruneres, ja que prèviament ha participat de la manifestació que les entitats independentistes han organitzat davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona per demanar la dimissió del ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. La número 3 dels republicans al Congrés, Ester Capella, ha aguantat parlant de manera estoica durant gairebé 27 minuts fins que ha arribat el president d'ERC.

El republicà ha titllat novament de "vergonya" les conspiracions del ministre amb el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya per fabricar escàndols en contra d'ERC i CDC. "La dignitat la tenim tota i la indignitat se l'han quedada tota ells", ha clamat el vicepresident i conseller d'Economia. A més de reivindicar que durant 85 anys, a ERC hi ha hagut gent honrada i neta "com una patena", com demostra el fet que no hagin trobat res en contra "malgrat haver remenat cel i terra".

"Aquest Estat no ens té por a nosaltres, sinó a tots els que van sortir al carrer a demanar una República". Aquesta és la conclusió que extreu el candidat d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, de l'escàndol del ministre d'Interior en funcions i candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz.

Una trama, que segons el republicà, recorda una de les sagues cinematogràfiques que ha marcat un abans i un després en la història del Setè Art. "Per entendre com funciona l'Estat i el PP recomano veure la trilogia d'El Padrino", ha asseverat. Rufián considera que les informacions publicades demostren que "ens estem enfrontant a una important maquinària de poder i mediàtica" i que s'estan utilitzant les institucions "en contra de vostès", la ciutadania.