Els representants d'ERC que negocien amb Junts per Catalunya la fórmula per tirar endavant la investidura estan reunits avui a Brussel·les amb el president, Carles Puigdemont, per abordar l'acord, segons fonts de la negociació.

Fonts republicanes subratllen que la voluntat és escoltar la proposta del president per fer possible una "investidura efectiva i formar Govern". "La predisposició d’Esquerra per arribar a un acord i recuperar com abans millor les institucions ha estat, és i serà total", asseguren.

La trobada és resultat de les converses mantingudes els darrers dies per reconduir la crisi oberta entre JuntsxCat i ERC dimarts passat, quan el president del Parlament, Roger Torrent, va fer pública al matí la decisió d'ajornar el ple d'investidura de Puigdemont previst per a les tres de la tarda.

Tot i que les negociacions han estat conduïdes en nom de JuntsxCat per la portaveu de grup, Elsa Artadi, i per part dels republicans per Jordi Bacardit i Pere Aragonès, hi han intervingut també Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que s'han mantingut constantment en contacte, fins i tot amb una videoconferència dimecres passat. Això no obstant, entre els membres de la delegació republicana que avui són a Brussel·les no hi figura Rovira.

Dimarts els republicans van retreure a JuntsxCat que no els havien fet saber la manera com pretenien fer possible la investidura ni el contingut de la intervenció del president, tal com havien acordat. Des d'aquell moment, ERC ha reclamat repetidament que la investidura sigui "efectiva" i sense conseqüències penals, en especial per als membres de la Mesa i per als diputats en llibertat provisional. El mateix president d'Esquerra, Oriol Junqueras, va apuntar la conveniència d'una presidència simbòlica i una altra d'efectiva, la qual cosa va atiar, de nou, els rumors sobre la possibilitat que aquesta recaigui finalment en Jordi Sànchez, president del grup parlamentari de JuntsxCat actualment empresonat a Soto del Real, o bé en el conseller Jordi Turull o la portaveu del grup, Elsa Artadi.

 

Seguirà ampliació