Esquerra Republicana donarà suport a la candidatura de Jordi Sànchez. Així ho han traslladat Marta Rovira i Raül Romeva a Roger Torrent durant la trobada que han mantingut aquest dilluns a la tarda, en el marc de la ronda de consultes per proposar un nou candidat a la investidura. “Li hem comunicat que tenim un preacord amb JxCat per donar suport a Jordi Sànchez”, ha explicat Rovira en una roda de premsa posterior.

Segons ha dit la secretària general d'ERC, aquesta investidura ha de permetre "tenir un Govern efectiu a Catalunya" i posar fi a l'aplicació de l'article 155, al "Govern de quatre diputats al Parlament". Rovira ha assenyalat que han treballat "intensament" per arribar a aquest preacord i que continuaran fent-ho per "fer-lo extensiu" a la CUP, que en aquest moment no s'hi sent representada. "No pot ser d’una altra manera", ha dit.

Per ara tenen el “preacord” sobre la investidura. La president del grup parlamentari ha sostingut que les negociacions encara continuen i que faran “tots els esforços que calgui” per poder assolir un acord global.

Els republicans han descartat per ara la possibilitat de demanar la delegació de vot per a Carles Puigdemont i Toni Comín, que són a Brussel·les. També ha indicat que no hi ha damunt la taula la possibilitat que renunciïn l'escó per facilitar una majoria que pugui investir Sànchez.

“La nostra prioritat és posar fi al 155”, ha defensat Marta Rovira, que ha afegit: “Per treballar per la República, el primer que hem de fer és recuperar les institucions”.