ERC començarà la campanya electoral a Sant Vicenç dels Horts, el poble d'Oriol Junqueras, president del partit i cap de llista per al 28-A, i se centrarà bàsicament en l'àrea metropolitana. Així ho ha explicat el president del grup republicà al Parlament i cap de campanya, Sergi Sabrià, en una entrevista a Ràdio 4. 

La campanya per a les eleccions espanyoles dels republicans, doncs, tindrà molts actes a l'àrea metropolitana, principal camp on el partit pot créixer i guanyar vots, com ja ha passat els últims anys, tot i que també farà actes en altres punts del territori, com ara les capitals de província.

Tot i que Junqueras és el cap de cartell, el seu empresonament obligarà que la "cara més visible" de la campanya sigui el seu número dos, Gabriel Rufián. Tot i això, el partit ha demanat a Institucions Penitenciàries poder fer actes de campanya dins les presons madrilenyes on hi ha els presos, i també a les catalanes. De moment, però, no hi ha resposta.

A la mateixa entrevista Sabrià també ha explicat que la d'ERC serà una campanya "molt propositiva en què deixarem clar què farem a Madrid, que és defensar l'autodeterminació i la independència de Catalunya, i per a això explorarem totes les possibilitats".

Segons Sabrià, l'objectiu ha de ser bloquejar un govern de la ultradreta, però també un del PSOE i de Ciutadans. Ara bé, també ha deixat clar que els republicans no estan pel "bloqueig a qualsevol proposta", i ha assegurat que volen ser "garants de la voluntat de diàleg, de les polítiques socials i de votar sempre el que afavoreixi més els catalans".