L'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, d'Esquerra Republicana (ERC), serà el nou president del Consell Comarcal del Maresme després del pacte a què han arribat els republicans i Junts per Catalunya (JxCat), que ostentava fins ara la presidència en coalició amb el PSC. El nou govern comarcal, segons ha sabut ElNacional.cat, tindrà a més tres vicepresidències, dues de les quals correspondran a JxCat i una a ERC.

El pacte entre ERC i JxCat, que anunciaran aquest dijous a Mataró els responsables comarcals de les dues formacions, descarta així una repetició de l'entesa entre JxCat i el PSC que ara hauria donat la presidència als socialistes, tot i ser la segona força després dels republicans. De fet, les negociacions entre aquestes dues forces estaven bastant avançades, però la pressió d'ERC i de diverses entitats independentistes de la comarca, entre les quals l'ANC, ha decantat finalment JxCat a favor de l'entesa amb els republicans.

Dels 33 consellers que composen l'ens comarcal després de les eleccions municipals del 26-M, ERC en té 12 i JxCat 6, per la qual cosa les dues formacions independentistes conformen una sòlida majoria. El PSC va obtenir 8 consellers. El Consell es constituirà aquest divendres.